UR.SWITCH - conștientizare nevoie park & ride / transport intermodal

DESCHIS Gastrobar ( Splaiul Unirii 160 )
  • Miercuri, 30 Noiembrie ora 19:00 - Deschiderea Atelierului
  • Program: Joi, 1 Decembrie - Duminica, 4 Decembrie - 12:00 - 00:00
Intrarea este liberă.
Faci mult de acasă la școală sau serviciu? Odată cu dezvoltarea periferiei Bucureștiului, a crescut populația care locuiește în locuințe noi din cartierele mărginașe și a crescut numărul șoferilor care fac naveta până la serviciul din centrul sau partea diametral opusă a orașului.

Pentru mulți, metroul sau metroul ușor ar scurta timpul de transport. Nu sunt motivați să meargă până la gura de metrou cu transportul public pentru că rețelele de transport de la extremitățile orașului sunt slab dezvoltate. Este nevoie de facilități Park & Ride la unele guri de metrou, parcări unde oamenii să își lase mașinile și să se deplaseze în continuare cu metroul.

Vedem tabloul general pe o planșă neconvențională care arată migrația periferie-centru, aglomerările urbane, centrele de muncă/afaceri, etc., fotografii cu punctele-cheie la orele de trafic infernal și testimoniale ale unor oameni afectați de situație. E nevoie de conștientizarea nevoii de creștere a transportului intermodal. Creșterea calității vieții urbane se face prin reducerea timpului irosit în tranzit, reducerea emisiilor de carbon și decongestionarea centrului capitalei.